Biografia | Elisa Järvelä

Biografia

Elisa

Diplomiviulisti Elisa Järvelän esityksissä on aistittavissa energisyyttä, herkkyyttä ja virtuoottisuutta. Muusikkona Elisa on ennakkoluuloton ja valoisa persoona, joka monipuolisella ohjelmistollaan, improvisaatiokyvyllään ja taidokkaalla esiintymisellään luo tunnelmaa erityyppisiin tilaisuuksiin.

Elisa aloitti viulunsoiton nelivuotiaana Keski-Pohjanmaan konservatoriossa äitinsä Raila Järvelän opetuksessa ja jatkaen myöhemmin Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin konserttimestarin Reijo Tunkkarin ja Radion sinfoniaorkesterin konserttimestarin Jari Valon opissa. Sibelius-Akatemiassa opettajana toimi viulunsoiton professori Kaija Saarikettu.

Elisa on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla, niin Suomessa kuin ulkomailla opettajinaan mm. professorit Vilmos Szapadin, Yair Kless, Milan Vitek, Endre ja Jennifer Wolf, Anatonina Kazarina ja John Groford. Kamarimusiikkiopintoja Järvelä on suorittanut mm. Teemu Kupiaisen, Marko Ylösen, Ilmo Rannan, Matti Raution ja Olli Kankaan johdolla.

Elisa on toiminut eri sinfoniaorkestereiden ja kamariorkestereiden solistina mm. Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri ja kamarijouset, Radion sinfoniaorkesteri, Jyväskylän sinfonietta, Lauttasaaren sinfoniaorkesteri, Kaustisen musiikkiluokion orkesteri, Seinäjoen Aventura de Arcos ja Riku Niemen johtaman puhallinorkesteri.

Elisa on esiintynyt useiden suomalaisten ja ulkomaalaisten pianistien kanssa ympäri Suomea, sekä Keski-Eurooppaa ja soittanut myös tangoyhtye Guardia Nuevassa useiden vuosien ajan. Elisa on opettanut viulunsoittoa Juvenalian musiikkiopistossa, Meri-Helsingin musiikkiopistossa, Käpylän musiikkiopistossa, Seinäjoen musiikkiopistossa ja Keski-Pohjanmaan konservatoriossa. Syksyllä 2011 Elisa toimi Seinäjoen kaupunginorkesterin 2-viulun äänenjohtajana.